Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšalizavedanje o pomenu lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave. Učencem čez leto večkrat predstavimo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščamo tudi o pomenu živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.
Na šoli obeležujemo dan slovenske hrane kot tradicionalni slovenski zajtrk. Izvajamo ga 3. petek v novembru. Na jedilniku je na ta dan polnovredni kruh, BIO maslo, med, bela kava ali mleko in jabolko. Živila, ki jih naročamo, so lokalna in iz integrirane pridelave ali ekološka. V okviru tega dogodka potekajo tudi spremljevalne dejavnosti, kot je kulturni program ob tednu slovenske hrane, priprava domače slovenske hrane v šolski jedilnici, predstavitev čebelarstva v lokalni skupnosti, degustacija različnih vrst medu in predstavitev pomena lokalne oskrbe s hrano. Živila, ki jih naročamo, so pakirana v večjih embalažah, tako da upoštevamo tudi načelo trajnostnega razvoja.